tirsdag 3. desember 2013

Advenstiden og Julen i Norgen - O Advento e o Natal na Noruega

Hei folk! Jeg leste en bok fra skolen i dag, så fant jeg en forklaring om hvordan Advent og juletider her i Norge er. Jeg kan ikke se mye forskjell fra tradisjonen i Brasil. Sjekk det ut! 

Oi gente! Eu quero hoje lendo um livro da escola, encontrei uma explicacão de como é  o tempo do Advento e o Natal aqui na Noruega. Eu não notei muita diferenca da tradicão do Brasil. Confira!


"Julen begynner med adventstiden fire uker før selve juleaften. Adventstiden er en ventetid: vi venter på julaften da alle kristne tror at Jesus ble født.

Mange familier har adventsstake med lilla lys i.

Mange nordmenn bruker adventstiden til å bake kaker, lage eller kjøpe julegaver og gjøre rent i huset. På julaften går mange nordmenn i kirken. Etter gudstjenesten venter middagen. Tradisjonell norsk julemat er pinnekjøtt (av sau), ribbe (av gris) eller torsk. Etter hvert har også mange begynt å spise kalkun.
Etter middagen er det tid for julegavene. I barnefamilier kommer kanskje julenissen på besøk med presangene.
For mange voksne er nok maten, julestemmingen og familiebesøkene det viktigste". (Teksten er fra boken Ny i Norge)



"O Natal começa com o Advento quatro semanas antes da véspera de Natal.
Advento é um tempo de espera: nós esperamos a chegada do Natal, porque nós todos os cristãos acreditamos que Jesus nasceu nesse dia.

Muitas famílias usam velas roxas no advento.

Muitos noruegueses usam o tempo do Advento para assar bolos, fazer ou comprar presentes de Natal e limpar a casa. Na véspera de Natal, muitos noruegueses vão à igreja. Depois disso, aguardam o jantar. A comida tradicional de Natal norueguesa é carneiro, costelas (porco) ou bacalhau. Aos poucos, muitos já começaram a comer peru também.

Depois do jantar, é a hora dos presentes de Natal. Em algumas famílias, talvez o Papai Noel venha visitar com presentes.

Para muitos adultos a comida, o espírito de Natal e as visitas dos familiares são o mais importante".  (O texto é do livro novo na Noruega)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar